Presó sota fiança per a Forcadell

La resta de membres de la Mesa eludeixen l'empresonament amb fiances de 25.000 euros
Título de la imagen
Título de la imagen

El jutge del Suprem Pablo Llarena ha fixat una fiança de 150.000 euros a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. La resta de membres de la Mesa processats, Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet podran eludir l’empresonament amb fiances de 25.000 euros i set dies per fer-les efectives. Només Joan Josep Nuet queda en llibertat sense fiança.

La presidenta del Parlament ingressa per tant a la presó d’Alcalá Meco, on es troben també les exconselleres Meritxell Borràs i Dolors Bassa. Previsiblement, Forcadell passarà la nit a la presó fins que demà faci efectiva la finança. En la interlocutòria del jutge, i només en el seu cas, no hi ha marge per presentar la finança i eludir la presó; a la resta de membres de la Mesa processat, se’ls ha atorgat un marge de set dies.

La fiscalia havia demanat presó per a Forcadell i els altres membres querellats de la mesa del Parlament, tret de Nuet. La petició era de presó sense fiança per a Forcadell i tres membres més de la Mesa: Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó. En el cas de Ramona Barrufet, la petició era de presó eludible amb fiança de 50.000 euros. I, en el cas de Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí Que Es Pot, la fiscalia sol·licitava compareixences periòdiques als jutjats.

Tots sis han declarat davant el Tribunal Suprem investigats per rebel·lió, sedició i malversació. Forcadell i els membres sobiranistes de la mesa han afirmat que han acatat l’aplicació de l’article 155, i que la declaració d’independència del 27 d’octubre va tenir un caràcter simbòlic. Això és el que ha transcendit de la declaració de Carme Forcadell i els membres sobiranistes de la mesa.

Ramona Barrufet ha declarat que l’1-O no va tenir validesa i no comptava amb garanties. També s’ha desmarcat de la via unilateral i ha assegurat que el procés només es pot abordar des d’un pacte polític.

L’ultim a declarar ha estat Joan Josep Nuet, que ha acreditat que va votar en contra de la tramitació de la declaració d’independència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides