Vinculen Trias amb una societat familiar en un paradís fiscal

L'exalcalde de Barcelona figura com a beneficiari d'un 'offshores' que presumptament ocultava diners a Suïssa
Título de la imagen
Título de la imagen

L’excalcalde de Barcelona i actual portaveu del PDeCAT en aquest ajuntament, Xavier Trias, figura com a beneficiari d’un vehicle offshore que presumptament amagava diners a Suïssa durant part de la seva carrera política.

El seu nom apareix al costat del dels seus pares i els seus germans a The JTB Family Settlement, un fideïcomís o trust amb el qual la família va controlar actius allotjats a la sucursal helvètica de RBS Coutts Trustees Ltd, l’exclusiva filial de la banca privada del Royal Bank of Scotland.

L’estructura opaca s’hauria mantingut operativa almenys entre 1994 i 2008, un període en què Trias va ser conseller de Sanitat i de Presidència de la Generalitat, diputat al Congrés i regidor a Barcelona. Un correu electrònic intern i altres documents han permès ara conèixer la seva existència.

Els documents formen part de Paradise Papers, una filtració aconseguida pel diari alemany Süddeutsche Zeitung i compartida amb el Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ), que publiquen El Confidencial i La Sexta, a Espanya i mitjans com The New York Times i The Guardian a tot el món.

Nombroses personalitats i personatges públics, com la reina Isabel II d’Anglaterra, el president de Colòmbia Juan Manuel Santos, Bono (líder d’U2), Madonna, George Soros i alts càrrecs del Govern de Trump (com el seu gendre) apareixen a la investigació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides