Quin boicot ha desfermat Josep Maria Mainat?

Título de la imagen
Título de la imagen

L’extrinco Josep Maria Mainat s’ha convertit en un dels tuiters independentistes més prolífics i, de vegades, la seva passió política el porta a excessos verbals, com ara el missatge que va deixar anar a la xarxa social dels 144 caracters el passat dia 2: “Mecagum el regne d’Espanya, els seus polítics, la seva justícia i el seu puto borbó!“.

Aquest exabrupte, escrit arran de l’empresonament dels nou exconsellers de la Generalitat (Santi Vila va ser excarcerat l’endemà), no ha passat desapercebut en l’univers tuitaire i se li ha girat com un bumerang. Aquest tuit ha derivat en una crida a través de les xarxes al boicot al programa de televisió Operación Triunfo, que emet TVE i produeix l’empresa Gestmusic Endemol Shine, fundada per Josep Maria Mainat i els seus excompanys de La Trinca.

Tot i que, oficialment, Josep Maria Mainat es va desvincular de l’empresa audiovisual l’any 2011, hi continua col·laborant activament en el desenvolupament i l’execució dels formats televisius que realitza. En l’actualitat, la filial espanyola de la multinacional Endemol Shine està presidida per Jordi Bosch i el seu director general és Tinet Rubira, home de confiança de Josep Maria Mainat.

Creat l’any 2001, el format Operación Triunfo ha estat adquirit per TVE, que està difonent la seva novena temporada. Caldrà veure com afecta la campanya de boicot llançada a través de les xarxes socials en el futur del programa, que s’emet cada dilluns en horari prime time. De moment, l’empresa Gestmusic Endemol Shine no ha emès cap comunicat sobre les contundents paraules de Josep Maria Mainat.

Aquesta no és l’única incongruència que hi ha en el sector audiovisual català a causa del procés independentista. Un altre destacat protagonista de la mobilització política en marxa, Jaume Roures (Mediapro), té també importants negocis a Madrid. Una de les filials del seu grup té, per exemple, la concessió subvencionada dels serveis d’explotació audiovisual del Congrés dels Diputats i del Senat, que li reporta interessants beneficis econòmics!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides