Sancions als funcionaris per desobeir el 155

El document d'intervenció de la Generalitat deixa clar que s'aplicaran càstigs si s'incompleix l'article
Mossos d'Esquadra desnonament
Mossos d'Esquadra

El desplegament de l’article 155 de la Constitució que va anunciar ahir dissabte Mariano Rajoy dedica un apartat als funcionaris i empleats públics per garantir-los que tindran seguretat jurídica si s’arriba a un xoc de legislacions entre l’estatal i la de la Generalitat. I, al mateix temps, deixa molt clar que s’aplicaran sancions disciplinàries als empleats públics que no s’ajustin a les mesures del polèmic article.

L’incompliment de les mesures contingudes en el present acord s’entendrà com a incompliment del deure de fidelitat a la Constitució i a l’Estatut, als efectes de les infraccions previstes en la normativa disciplinària estatal o autonòmica”, assenyala el document.

A més, es fa constar que a aquestes sancions, que podran imposar el Govern espanyol o “els òrgans i autoritats que designi a aquest efecte”, se’ls podrà afegir l’actuació del ministeri fiscal “als efectes de la possible exigència de responsabilitat penal”.

Per contra, els actuals responsables de la Generalitat no podran actuar contra el seu personal per acatar les resolucions del Tribunal Constitucional i del poder judicial que han anul·lat les activitats relacionades amb el procés secessionista.

Tampoc tindrà validesa qualsevol publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya sense l’autorització o en contra el que acorden els òrgans o autoritats que designi el govern espanyol.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari