El Parlament més mort que mai

Título de la imagen
Título de la imagen

El Parlament de Catalunya hauria de ser la cambra on els catalans s’anessin dotant de lleis, normes, debats i resolucions que ajudessin a anar millorant la vida dels ciutadans i la societat en la que viuen. Darrerament, però, el Parlament és un desert d’activitat política. I només pren forma en els anomenats ‘dies històrics’. I és que entre les setmanes de vacances d’estiu, els plens especials per a les lleis del referèndum i transitorietat, la suspensió de l’activitat parlamentària durant la pretesa campanya per a l’1-O, les sessions per declarar i suspendre hipotètiques independències, i l’absència de comissions sectorials, la cambra està més morta que mai.

S’omple de periodistes i convidats fins a rebentar, però només en els dies puntuals. La resta de jornades, els passadissos semblen un desert, sense diputats ni premsa, i les sales resten tancades sense activitat. I mentre, la vida dels catalans va passant sense que el Parlament es preocupi per res més que no sigui el procés, la independència o la dependència. Més enllà de si la separació d’Espanya pot o no ajudar al progrés de Catalunya, els ciutadans passen dia a dia per molts altres problemes i situacions que requeririen de l’actuació dels seus legisladors. I això ni està passant ni sembla que passarà.

El que sí passa al Parlament és que s’omple de premsa en els dies polèmics. Fins a 1.000 periodistes s’han acreditat, desbordant les sales i vessant les zones per les unitats mòbils de TV.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari