Els problemes del PDECat amb el concepte de vaga general

3-0 | MOBILITZACIÓ DE PROTESTA
Título de la imagen
Título de la imagen

L’intent de referèndum de l’1 d’octubre i la violenta actuació policial van alterar tant els ànims dels catalans que, en contra del previst, una convocatòria de vaga general programada per la CGT i la Intersindical va acabar tenint un seguiment més que considerable dos dies després d’aquell diumenge. Però quan la proposta de sumar-se a la convocatòria d’alguns sectors de l’independentisme i de la nova esquerra va anar agafant força, al PDECat van saltar les alarmes. Un partit liberal, de govern, ple de gent que no ha fet una vaga en 40 anys, i que han criticat sempre totes les iniciatives sindicals en aquest sentit, no es podia sumar sense més a una vaga general nascuda als locals de la CGT.

El simple concepte de vaga general els provocava urticària. Al partit d’Artur Mas, de Marta Pascal i dels empresaris del 3% no els anava bé això de fer vaga general al costat dels radicals i els sindicalistes. És aquí on l’equip del president, Carles Puigdemont, va decidir encunyar el concepte “aturada nacional” per poder-s’hi adherir sense haver de combregar amb les vagues generals. La dialèctica política i la imaginació conceptual semblen no tenir límits al Palau de la Generalitat. I així, Puigdemont va convocar tothom a una “aturada” a Catalunya que, casualment, coincidia amb la vaga de la CGT.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides