Mentre Rajoy s’ho pensa, González ja hauria aplicat el 155

En sengles intervencions, el president no descarta el polèmic article i l'expresident troba que ja fa tard
Título de la imagen
Título de la imagen

L’expresident del Govern espanyol Felipe González defensa que en el moment en què el Govern de la Generalitat va saltar “per sobre de la Constitució i de l’Estatut en la forma i en el fons” en aprovar les lleis de transitorietat i del referèndum, Madrid havia d’haver aplicat l’article 155 de la Constitució i suspendre l’autonomia catalana.

Ha assegurat que en aquest supòsit ell hagués suspès al Govern i hagués tractat d’evitar la via judicial com a resposta. González ha fet aquestes declaracions en una trobada amb periodistes a Berlín. L’expresident espanyol critica el Govern de Mariano Rajoy per no actuar i considera que no hi ha motius per sol·licitar una mediació internacional.

D’altra banda, l’actual president, Mariano Rajoy, ha assegurat que no descarta aplicar l’article 155 de la Constitució espanyola en absolut, però que abans d’aplicar mesures com aquesta o l’estat d’excepció haurà de parlar, segons es vagin produint els esdeveniments a Catalunya, amb altres forces polítiques.

“Jo no descarto absolutament res del que diu la llei. El que he de fer-ho és al seu temps, que és el més important en aquest moment. L’ideal seria que no calgués prendre solucions dràstiques, però per a això haurien de produir-se rectificacions“, ha contestat Rajoy en una entrevista a El País després de ser preguntat per si l’executiu aplicarà aquest article davant l’amenaça de declaració unilateral d’independència (DUI) del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puidgemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides