Mas diu ara que Catalunya no està a punt per ser independent

L'expresident ve a dir que la DUI no és suficient o fins i tot pot ser contraproduent en aquests moments
Título de la imagen
Título de la imagen

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, un dels artífexs del procés, diu ara que Catalunya encara no està del tot a punt perquè la independència sigui possible. L’expresident català assegura en una entrevista al Financial Times que “encara no tenim” tot el necessari per separar-nos d’Espanya. Amb tot, afegeix que “ens hem guanyat el dret a ser un país independent”.

L’expresident assenyala el control territorial, la recaptació d’impostos i el sistema judicial com estructures que dificulten esdevenir un país independent.

“La qüestió ara mateix és com exercim aquest dret, i hi ha decisions a prendre en aquest sentit. Aquestes decisions han de tenir un objectiu en ment: això no va només de com proclamem la independència sinó de com ens convertim realment en un país independent“, assenyala Mas al diari britànic.

Les declaracions de l’expresident, que vénen a suggerir que la declaració d’independència unitalteral no és suficient o fins i tot pot ser contraproduent per a la independència de Catalunya, encaixen amb els últims moviments del PDeCat, el partit al qual pertanyen ell i el president Puigdemont. Diversos dirigents d’aquesta formació adverteixen que “les presses poden espatllar el somni”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides