Zoido traurà les medalles als Mossos no lleials amb la Constitució

Policia Nacional i Guàrdia Civil demanen la inhabilitació del major Trapero
zoido
zoido

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha decidit retirar les condecoracions que s’han atorgat als Mossos d’Esquadra que no facin pública i de manera formal la seva “lleialtat als principis constitucionals”. Es tracta de les condecoracions que s’han atorgat des de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a agents de la policia catalana.

La retirada de les medalles als Mossos d’Esquadra que no facin pública la seva adhesió als principis de la Constitució es va decidir en una reunió entre representants dels cinc sindicats de la Policia Nacional, representants de les sis associacions de la Guàrdia Civil, i el ministre de l’Interior, que estava acompanyat pel secretari d’Estat de Seguretat, José Antoni Nieto.

Policia Nacional i Guàrdia Civil han fet un comunicat en el qual expliquen que l’objectiu de la trobada amb els responsables d’Interior ha estat el de “protegir i emparar” als seus companys destinats a Catalunya de “el setge, senyalament i persecució” que denuncien estar patint per part d’independentistes.

De fet, el Ministeri de l’Interior ha decidit habilitar un gabinet jurídic per centralitzar les denúncies dels agents policials estatals desplaçats a Catalunya, així com les que puguin presentar les seves famílies. En aquest sentit, s’ha decidit aplicar “tolerància zero cap a aquests tipus de comportaments, a l’hora de garantir la “màxima defensa legal en tots els fronts possibles”.

Tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil han exigit al ministre de l’Interior que demani la inhabilitació del major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, en considerar que “no pot estar ni un minut més al capdavant d’un cos de seguretat. Trapero està sent investigat per l’Audiència Nacional per un delicte de sedició.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari