Quina alerta fa el consolat dels Estats Units a Barcelona?

consol mandojana
consol mandojana

Arran de les manifestacions ciutadanes del passat dia 20 de setembre, en protesta per l’operació policial Anubis contra el referèndum de l’1-O, el consolat dels Estats Units a Barcelona, que dirigeix Marcos Mandojana, ha emès un comunicat adreçat als nord-americans que visiten Catalunya. En aquesta nota informativa s’adverteix que aquestes mobilitzacions poden continuar durant tot el mes i que, tot i el seu caràcter pacífic, “poden degenerar en confrontacions i en una escalada de la violència”.

Per això, el consolat dels Estats Units recomana als seus ciutadans no anar a les zones on hi hagi manifestacions i, per precaució, tampoc acostar-se als voltants. En contrast amb aquesta alerta, la web del Departament d’Estat dels Estats Units destinada als turistes nord-americans no assenyala cap prevenció especial per viatjar a Espanya ni a Catalunya durant aquests dies, més enllà de l’alerta genèrica pels atemptats terroristes d’origen jihadista que hi ha a per tot Europa i que està vigent des de fa mesos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides