La Guàrdia Urbana de Barcelona custodia urnes per impedir l’1-O

Per ordre de la Fiscalia, impedeix que material per votar abandoni dependències municipals
guardia urbana
guardia urbana

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona estan custodiant des d’aquest dijous urnes en poder de l’Ajuntament de la capital catalana per impedir que siguin traslladades a punts de votació del referèndum de l’1 d’octubre, la convocatòria del qual ha suspès el Tribunal Constitucional però manté el govern de la Generalitat.

Aquestes urnes, que el consistori emmagatzema per votacions de processos electorals habituals, es troben en un local municipal del carrer del Perú, al barri del Poblenou. La Guàrdia Urbana obeeix, d’aquesta manera, les instruccions de la Fiscalia Superior de Catalunya, que va indicar a les policies locals que havien d’impedir que el material electoral de l’Administració de l’Estat fos emprat l’1-O.

Colau demana implicació a la CE
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha sumat a les veus d’autoritats públiques catalanes, com les del president Carles Puigdemont i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que volen implicar la Comissió Europea en el conflicte polític entre els governs d’Espanya i de Catalunya.

En un article publicat a The Guardian, on també Puigdemont va mirar de convèncer la CE, Colau demana a la institució que presideix Jean-Claude Juncker que “obri un espai de mediació” perquè troba que es troben “en risc els drets i llibertats fonamentals”. L’alcaldessa, que també s’ha adreçat per carta a 27 alcaldes de ciutats europees, denuncia una “onada de repressió” per part de l’Estat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides