La Generalitat recorre la intervenció de Montoro

El vicepresident Junqueras acusa el govern de Rajoy de voler provocar el col·lapse
oriol junqueras onda cero
oriol junqueras onda cero

La Generalitat de Catalunya ha presentat aquest dilluns un recurs al Tribunal Suprem contra la intervenció dels seus comptes, que el govern d’Espanya va decidir divendres i té previst efectuar si el govern català segueix negant-se a remetre un informe setmanal de les seves despeses.

Aquell retiment de comptes, establert per evitar que es dediquin diners públics a l’organització del referèndum, va ser rebutjat com un “control polític” que no cerca l'”estabilitat pressupostària” pel vicepresident Oriol Junqueras, que va comunicar al ministre Cristóbal Montoro per carta que no enviaria més informes setmanals. Aquest dilluns, Junqueras ha acusat el govern espanyol de voler provocar el col·lapse de totes les administracions amb les seves mesures de control de la despesa.

Si el govern català no obeeix finalment el requeriment, l’Estat assumirà la tutela de tots els pagaments de serveis essencials i nòmines de la Generalitat, quelcom que la Generalitat ha volgut evitar amb la presentació del recurs. El govern català argumenta que l’executiu de Mariano Rajoy està duent a terme una intervenció encoberta, tot aplicant il·legalment, troba, la llei d’estabilitat financera, de manera que activa l’article 155 de la Constitució “per la porta del darrere”, en paraules del secretari d’Economia, Pere Aragonès.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides