Junts pel Sí i la CUP volen aturar el Parlament fins a l’1-O

Els grups independentistes demanen ajornar el ple previst pels dies 20 i 21 de setembre
Título de la imagen
Título de la imagen

Junts pel Sí i la CUP volen que s’ajorni la celebració del pròxim ple del Parlament previst pels dies 20 i 21 de setembre per a després de la celebració del referèndum convocat per l’1-O.

La majoria independentista de la cambra catalana ha presentat al registre del Parlament la seva petició perquè sigui tractada a una Junta de Portaveus extraordinària, segons La Vanguardia.

El motiu defensat per Junts pel Sí i la CUP per demanar aquesta paralització de l’activitat parlamentària és que coincideix amb la campanya per al referèndum independentista.

D’aquesta manera Junts pel Sí ha donat suport a la demanda feta per la CUP, aquest dimarts a reunió de la Junta de Portaveus, en la que defensaven que cal suspendre o reduir l’activitat parlamentària en períodes de campanyes electorals

En declaracions a La Vanguardia, fonts de Junts pel Sí han dit que “tot i que per a nosaltres ja era motiu suficient el fet de tenir la campanya del referèndum per aturar els plens aquests 15 dies com es fa sempre, acceptem fer el de la setmana perquè era una petició de l’oposició i permetia actuar amb normalitat democràtica”.

Aquestes mateixes fonts han afegit, però, que “l’actuació de l’Estat, perseguint càrrecs públics, mitjans i ordenant requisar urnes a les policies catalanes, està trencant qualsevol normalitat democràtica i creiem que no podem fer un ple com si no passés res”.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari