El Govern cessa al president del Consorci d’Educació de Barcelona

La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, el substitueix en plena recerca de locals per l'1-O
Clara Ponsatí
Clara Ponsatí

El govern de la Generalitat ha cessat el president del Consorci d’Educació de Barcelona, Lluís Baulenas, en un moment en què l’executiu de Carles Puigdemont busca locals a la capital catalana perquè siguin punts de votació en el referèndum de l’1 d’octubre, segons Europa Press.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica que la substituta de Baulenas serà la consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, que va ser nomenada al juliol pel seu clar suport al referèndum de l’1-O, tot i que en aquell moment també es va nomenar a Baulenas com a secretari general de la Conselleria, un segon càrrec que manté.

Avui dia el govern català no pot garantir que l’1-O hi hagi els mateixos punts de votació que en les últimes eleccions autonòmiques a Barcelona. De fet, el Govern ha instat a l’Ajuntament a cedir els seus locals per al referèndum, però l’alcaldessa, Ada Colau (BComú), ha dit que no posarà en risc als funcionaris ni a la institució.

Es dóna la circumstància que la Generalitat pot disposar dels edificis de la seva titularitat sense obligar a l’Ajuntament a cedir els seus. L’administració catalana disposa d’una àmplia xarxa d’immobles que poden ser punts de votació, com ja va fer amb la consulta del 9 de novembre de 2014.

Entre aquests edificis hi ha els centres educatius públics d’Infantil, Primària, ESO i postobligatòria, gestionats pel Consorci d’Educació de Barcelona, un ens que està participat en un 60% per la Generalitat i en un 40% per l’Ajuntament.

Ara el Govern ha cessat al màxim representant d’aquest òrgan i l’ha reemplaçat per Ponsatí, a qui recauria en última instància la decisió d’obrir els centres gestionats pel Consorci d’Educació de Barcelona.

La data de la signatura del cessament és de dimarts, tot i que aquest dia Baulenas va participar en el dispositiu d’inici del curs escolar i va atendre els mitjans per valorar-lo. Llavors va declinar detallar el posicionament del consorci davant el referèndum de l’1 d’octubre, i va remarcar: “el que és més destacable avui és l’inici de curs”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides