Els lletrats recorden a la Mesa que desobeeix el Constitucional

La tramitació de les lleis de referèndum "té una relació directa" amb les resolucions sobiranistes ja anul·lades
reunio mesa 6 setembre primera hora
reunio mesa 6 setembre primera hora

El secretari general del Parlament de Catalunya, Xavier Muro, i el lletrat major de la mateixa cambra, Antoni Bayona, s’han pronunciat sobre la tramitació i l’eventual aprovació de les proposicions de la llei del referèndum i la llei de transitorietat jurídica per alertar els diputats que fer aquest pas és desobeir el Tribunal Constitucional (TC).

Muro i Bayona exposen que aquestes lleis “tenen una relació directa” amb resolucions sobiranistes anul·lades pel TC i que, per això, les tramitacions que pretenen enllestir els diputats independentistes estan afectades pel deure de compliment establert pel TC. Aquest especifica que els membres de la Mesa tenen el deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi “ignorar o eludir” la nul·litat de les resolucions afectades per la sentència i les interlocutòries del TC.

El secretari general i el lletrat major recorden que “l’incompliment d’aquest deure pot donar lloc a l’exigència de responsabilitats de la Mesa”. Així mateix, adverteixen que el procediment de lectura única de l’apartat 2 de l’article 135 del reglament del Parlament, en la versió establerta per la reforma aprovada pel ple el passat 26 de juliol, va ser suspès pel TC i que una tramitació directa en el ple per ampliació de l’ordre del dia “presentaria en la pràctica unes característiques semblants a un procediment de lectura única”.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari