El jutge del cas Vidal desmenteix Turull

El magistrat sosté que la Guàrdia Civil li ha comunicat prèviament totes les actuacions i interrogatoris
Jaume Clotet després de l'interrogatori de la Guàrdia Civil
Jaume Clotet després de l'interrogatori de la Guàrdia Civil

El jutge que investiga els preparatius del referèndum anunciat per a l’1-O, Juan Antonio Ramírez, ha mostrat avui dimecres el seu suport a la tasca de la Guàrdia Civil en aquesta causa, i ha destacat que li han comunicat prèviament totes les seves actuacions i que les han dut a terme complint escrupolosament la seva funció de policia judicial. Segons han informat a Efe fonts judicials, el titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona ha respost avui a les crítiques per l’actuació del cos policial en aquest procediment i ha avalat la seva tasca.

La Guàrdia Civil ha interrogat en les darreres setmanes un reguitzell d’alts càrrecs del Govern català. En concret s’han interrogat l’exportaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena; el director de comunicació de la Generalitat, Jaume Clotet; el secretari de la Presidència, Joaquim Nin, i la cap de Comunicació de la Conselleria d’Afers Exteriors, Anna Molas, entre d’altres.

Aquests interrogatoris policials han provocat que el Govern català presentés una denúncia contra els agents de la Guàrdia Civil implicats en la investigació. El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, va anunciar la denúncia per l’actuació del cos policial, que va titllar de “greu vulneració de drets fonamentals”.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari