Aragó segueix esperant el pla de trasllat de les peces de Sixena

La magistrada fa cas omís a la postura del govern català i manté la data límit d'entrega pel 31 de juliol
Murals de Sixena al MNAC
Murals de Sixena al MNAC

Aquest dimarts, 25 de juliol, era la data límit que havia establert el Jutjat de primera instància i instrucció número 1 d’Osca perquè la Generalitat presentés el pla de trasllat de les obres de Sixena. La magistrada ha desestimat el recurs de reposició interposat pel Govern català contra la resolució d’aquest jutjat, que requeria el retorn de les 44 peces que es troben al Museu de Lleida. Per tant, es manté el dia 31 de juliol com a data límit per fer aquesta entrega.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, la consellera d’Educació, Cultura i Esports del govern d’Aragó, Mayte Pérez, ha qualificat l’actuació del Govern català com una “provocació insuportable”. La consellera ha assegurat que demà mateix el govern aragonès demanarà permís a la jutge per entrar al museu el proper 31 de juliol.

Segons Pérez, la via política s’ha acabat, i no hi ha cap conversació pendent amb el nou conseller de Cultura català, Lluís Puig, sobretot quan les seves declaracions “no inviten a ser optimistes i al diàleg”, i manté que la sentència del jutjat d’Osca encara no és ferma.

D’altra banda, la Generalitat de Catalunya ha enviat un escrit al jutjat en què explica que el trasllat de les 44 obres restants no es farà, perquè no es compleixen els requisits jurídics ni físics per fer-la. El Departament de Cultura argumenta que al monestir de Sixena no hi ha les condicions necessàries per tenir unes peces tan valuoses i, a més, sosté que la titularitat sobre aquests béns no es poden separar de la totalitat de la col·lecció.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari