Primera condemna a Catalunya per odi ideològic

El jutge condemna a dos membres de Rudes Lleida per atacar un autocar de Societat Civil Catalana
Título de la imagen
Título de la imagen

Un jutjat de Lleida ha condemnat a dos membres de Rudes Lleida, grup que dóna suport al Club Lleida Esportiu, a pagar una multa de 5.000 euros cadascun per haver atacat un autocar de l’entitat antiindependentista Societat Civil Catalana (SCC).

En el judici, que es va celebra ahir, Fiscalia i l’acusació particular van arribar a un acord amb els condemnats. El jutge acusa els dos condemnats per faltes de danys, coaccions i amenaces, després que aquests reconeguessin que van atacar l’autocar de SCC a Lleida, que tenia previst viatjar a Barcelona per participar en la manifestació del 12 d’Octubre.

Els dos condemnats han admès davant el jutge que van actuar per motius de discriminació ideològica, fet que suposa un agreujant.

La sentència, de conformitat entre les parts, diu que un dels membres de Rudes Lleida va pujar al vehicle quan l’autocar estava a punt de marxar i els seus passatgers estaven a l’interior. I que intimidant als ocupants i amb actitud desafiant, els va voler obligar a baixar del vehicle, mentre deia: “Feixistes, fills de puta, us matarem“. Com que els viatgers no li van fer cas, va baixar de l’autocar i juntament amb l’altre condemnat i altres persones que anaven amb la cara tapada, van amenaçar als passatgers amb el gest de tallar-los el coll i van llançar pedres i tanques contra el vehicle.

Els agressors va fugir quan va arribar una dotació dels Mossos d’Esquadra que havia estat trucada pels viatgers, i aquests darrers van reconèixer a un dels atacants per la fitxa policial, ja que acumula nombrosos antecedents per atacs violents.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari