La Fiscalia acusa Sixte Cambra d’aplanar dues adjudicacions a Copisa

Artur Mas veu necessari però injust el tracte del PDEcat a Gordó, imputat pel cas del 3%
sixte cambra
sixte cambra

Sixte Cambra, president del Port de Barcelona i amic íntim de l’expresident de la Generalitat Artur Mas, es troba en el punt de mira en el cas del 3%. Segons publica El País, basant-se en el sumari del cas que s’instrueix des del Vendrell, la Fiscalia Anticorrupció acusa Cambra d’haver intervingut en dues adjudicacions públiques per afavorir els interessos de Copisa, una de les adjudicatàries investigades en aquest afer de presumpte finançament il·legal de Convergència.

D’una banda hi ha el reforç del dic est del Port de Barcelona, per 36 milions d’euros: Cambra es va reunir amb l’extresorer de Convergència Andreu Viloca el 7 de febrer del 2012, una reunió propiciada, segons el sumari, per Xavier Tauler, conseller delegat de Copisa. Aquella obra fou adjudicada a una UTE en la qual participava aquesta empresa, que suposadament va pagar a canvi una donació de 50.000 euros a Convergència.

D’altra banda hi ha els nous accessos de l’ampliació sud. A la Fiscalia li consta una reunió de Cambra amb Viloca i el dirigent convergent Francesc Sànchez -que va pilotar la transformació en el PDECat per encàrrec de Mas-, el maig del 2016. La Guàrdia Civil, segons El País, identifica Sànchez amb l’àlies “Fernando” i com “el substitut de Gerardo”, en referència al suposat àlies de Germà Gordó.

Reaparició salomònica de Mas
La imputació de Gordó per aquest cas, precisament, és el motiu pel qual s’havia trobat a faltar la darrera setmana Artur Mas, que el va tenir com a conseller de Justícia i gerent del partit. Mas ha reaparegut en una entrevista publicada per El Nacional aquest divendres en la qual expressa que les decisions adoptades pel seu partit -demanar Gordó que plegués fins i tot com a diputat- “van ser necessàries, però injustes”.

“Necessàries” per la “gran exigència” del “context polític”, especifica, però “injustes”, diu, “si tenim en compte que es tracta d’obrir una investigació –que no compromet a res, per part dels jutges– i que obrir una investigació i haver de plegar immediatament, vol dir que s’està debilitant el principi de presumpció d’innocència, que és un eix fonamental de l’estat de dret”. Aquesta és una de les idees força del mateix Gordó i de la facció convergent que encapçala, Nova Convergència.

Mas sosté que no va ser un error incloure Gordó a la llista de Junts pel Sí i diu que entén i respecta la reacció de Gordó -ha deixat el partit-, per bé que no ha entrat a valorar si és adequada, com se li ha preguntat. En la mateixa línia, “puc arribar a entendre que la direcció del PDeCAT vulgui donar aquests exemples de pulcritud, des de tots els punts de vista”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari