Osàcar nega la seva implicació personal en l’espoli del Palau

L'extresorer de CDC diu que la bandera del desfalc és la negra de la pirateria
daniel osacar
daniel osacar

Daniel Osàcar, a través del seu advocat Xavier Melero, ha negat la seva implicació personal en l’espoli del Palau de la Música. Així mateix, responent al fiscal -que va assegurar que alguns utilitzaven la senyera per amagar els negocis bruts-, el lletrat ha dit que l’única bandera que representa el desfalc és la negra dels pirates.

En una intervenció llarga, l’advocat d’Osàcar ha intentat demostrar que el seu client no ha tingut cap participació en l’espoli i ha recordat altres casos de finançament irregular o pagament de comissions a partits polítics, com els del túnel de Sóller (PP de les Illes Balears) i la maquinària de l’AVE (PSOE).

Al final del discurs ha deixat caure quatre hipòtesis: Ferrovial no ha finançat CDC; Ferrovial sí ha finançat CDC però no és un acte delictiu; Ferrovial sí ha finançat CDC i va existir el tràfic d’influències; i Ferrovial ha finançat CDC amb tràfic d’influències i blanqueig de capitals. El lletrat sosté que el seu client és innocent adduint manca de proves, però ha demanat al tribunal que en cas que determini que la constructora Ferrovial va finançar Convergència, es basi en la segona o la tercera hipòtesi, descartant, d’aquesta manera, el blanqueig de capitals.

Així mateix, ha recordat que Osàcar va ser tresorer de CDC del 2005 al 2010, mentre que la majoria de proves aportades al judici apunten directament al seu antecessor, Carles Torrent.

Com a anècdota, Melero ha dit que el conveni entre la Fundació Trias Fargas de CDC i el Palau de la Música sí que es va complir perquè va tenir lloc una actuació de Núria Feliu i la contractació de dues corals a Barcelona, concretament a Gràcia i Nou Barris. No obstant això, aquestes actuacions no estaven reflectides en la memòria d’activitats.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari