JxSí i la CUP tanquen l’acord per la llei de desconnexió

La reforma del text del reglament del Parlament aniria al ple del 14 de juny
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dijous, Junts pel Sí i la CUP signen l’acord definitiu que permetrà porta el ple del Parlament del 14 de juny la reforma del reglament de la cambra.

Aquesta reforma contempla l’aprovació exprés de la llei de desconnexió amb l’Estat. En el tràmit parlamentari, La presa de JxSí i la CUP van impedir la compareixença de dos experts en comissió, que havien estat proposats pel PSC i Catalunya Sí que Es Pot.

La majoria independentista també va provocar que es rebutgessin totes les esmenes de l’oposició i que la comissió tanqués els treballs a una velocitat inusitada.

Dimarts passat es va crear la ponència per tramitar la llei i aquest dijous celebrarà la que serà possiblement la seva primera i última reunió. El text no tornarà a la comissió, i pot passar a debat en ple.

El projecte de llei de reforma del reglament podria anar a la reunió de la Mesa i de la Junta de Portaveus el pròxim 6 de juny, per passar a l’ordre del dia del ple ordinari del dia 14 de juny.

La reforma del reglament del Parlament permetrà que una proposició de llei presentada per un grup es pugui tramitar en lectura única si ho acorda el ple.

Això permetria que en un ple ordinari de la cambra es pugui alterar l’ordre del dia, i si la majoria independentista ho vol, s’acabi aprovant sense debat la llei de desconnexió amb l’Estat, llei que servirà per convocar el referèndum d’independència.

Una altra modificació del reglament és la d’habilitar períodes de sessions a partir del 15 d’agost. Això permetria que la llei de desconnexió es pugui aprovar en un ple a l’estiu i convocar-se el referèndum en aquestes dates.

Si s’acaba aprovant el text de la reforma del reglament del Parlament perquè vagi al ple, Ciutadans, PSC, Catalunya sí que és Pot i PP estudiaran si fan alguna mesura per la vulneració dels seus drets com a diputats.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari