Querella contra la consellera Borràs per la compra d’urnes

La Fiscalia General de l'Estat ordena per primer cop actuar contra un membre del Govern de Puigdemont
meritxell borras
meritxell borras

La Fiscalia ha presentat una querella al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i també contra el secretari general d’aquesta conselleria, Francesc Esteve. Se’ls acusa dels delictes de prevaricació, desobediència i malversació, per haver iniciat el procés de compra d’urnes per al referèndum sobre la independència, per part de la Generalitat.

La querella ha estat presentada per la Fiscalia Superior de Catalunya, a partir de les ordres del Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza. Una querella que serà ampliable “contra els qui durant la instrucció resultin igualment responsables”.

La Fiscalia argumenta la querella en considerar que l’anunci de licitació per a la compra d’urnes “suposa una posada en marxa dels tràmits per portar a terme la convocatòria d’un referèndum vinculant secessionista” a Catalunya, uns fets contraris als “expressos mandats” del Tribunal Constitucional.

Des de la Fiscalia s’afirma que la compra d’urnes suposa “donar impuls al procés constituent preordenat a la Resolució 1/XI” del Parlament català que, a parer dels fiscals, és “d’impossible encaix en l’àmbit competencial del Parlament i del Govern de Catalunya, en l’ordenació territorial de l’Estat, i en els procediments establerts de reforma constitucional i estatutari”.

Per tot plegat, la Fiscalia Superior de Catalunya demana al TSJC que obri diligències per aquest cas i que citi amb qualitat d’investigats, el que abans eren imputats, a la consellera Meritxell Borràs i al secretari general Francesc Esteve. Tot i que caldrà, això sí, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’admeti a tràmit.

El Govern català va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la compra de 8.000 urnes per un valor de 200.000 euros. L’anunci el va signar el secretari general Esteve, d’aquí que la querella de la Fiscalia vagi contra la conselleria de Meritxell Borràs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.