Cristiano Ronaldo es pixa en la Hisenda espanyola

El Sindicat de Tècnics d'Hisenda parla d'engany dels assessors del jugador i de documentació falsa en la inspecció al davanter portuguès del Reial Madrid
Título de la imagen
Título de la imagen

El silenci de la Fiscalia al voltant de les malifetes contra Hisenda comeses per Cristiano Ronaldo reforça la sensació que el portuguès és l’únic gran personatge del futbol internacional amb llicència per evadir. El davanter del Reial Madrid, a l’empara del superpoder de la llotja del Bernabéu, manté la seva impunitat, tot i les proves de delicte presentades per Football Leaks. Tampoc els indicis reconeguts pels mateixos inspectors d’Hisenda han servit per obrir un expedient sancionador ni, com seria pertinent basant-se en les proves, un procés penal.

Segons José María Mollinedo, secretari general del Sindicat de Tècnics del Ministeri d’Hisenda, la investigació d’aquest cas s’està demorant perquè la inspecció no ha aconseguit la informació necessàriaper l’engany dels assessorsdel jugador. Per aquest destacat funcionari, aquesta situació “és greu i fins i tot podria conduir, segons la nostra opinió, a la imputació o almenys a la indagació dels assessors de Cristiano Ronaldo que també han pogut incórrer en algun il·lícit penal aportant documentació que ells sabien que era falsa, perquè estava sent fabricada”.

De fons, l’evident diferència de sensibilitat, reacció i proactivitat d’Hisenda en els assumptes dels jugadors del Barça i els del Reial Madrid es percep i accentua també en l’enfocament dels que, com José Maria Mollinedo, denuncien la inacció d’Hisenda. En el seu relat situa en el punt de mira els advocats del portuguès, al seu equip legal i fiscal, mentre que en el judici contra Messi va resultar irrellevant i vacu que els assessors fiscals de l’argentí testifiquessin reconeixent i assumint la plena responsabilitat sobre la tributació dels ingressos del jugador així com l’evidència que Jorge Messi, el seu pare i agent, els va obeir punt per punt. Aquest factor, que per al sindicat d’inspectors d’Hisenda s’anteposa a la culpabilitat del futbolista del Madrid, no va servir d’atenuant en el procés Messi, a qui, al contrari, es va tractar com a “capo mafiós“.

Així de ridículs poden ser el ministeri d’Hisenda i l’administració de justícia quan s’ho proposen. Encara més brutals i sòrdids semblen els mètodes del poder blanc per salvar el contribuent Cristiano Ronaldo de declarar 155 milions d’ingressos sobre els quals havia d’haver tributat com a mínim 30 milions d’euros, al marge de multes, interessos i condemnes de presó si, com afirma Football Leaks, per aconseguir-ho s’han emprat societats pantalla i paradisos fiscals com a resultat de la voluntat d’evadir i ocultar ingressos i impostos, motiu d’enjudiciament penal més enllà que el delicte fiscal es produeixi per enganyar Hisenda amb més de 120.000 euros.

L’anàlisi de la seva presumpta conducta delictiva es presenta avui, a mesura que es van coneixent els detalls de la trama, com el resultat d’una interpretació restrictiva, limitada, tímida, pusil·lànime i reservada de la presumpció d’innocència. Al Barça en el seu conjunt, directius, executius i jugadors, li ha caigut una tempesta perfecta d’inspeccions i processos penals durant els mateixos anys en què a ningú li ha preocupat que les declaracions de Cristiano Ronaldo causessin riure i vergonya.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides