Colau atribueix a FCC un frau de 3,3 ME amb els residus

L'Ajuntament de Barcelona impulsa la via sancionadora i porta el cas a la Fiscalia
janet sanz barna
janet sanz barna

Les estimacions de l’Ajuntament de Barcelona sobre el frau comès per FCC amb el contracte de recogida de residuos de Gràcia i part de l’Eixample, xifrades en 800.000 euros el passat mes de novembre, s’han enfilat fins als 3,3 milions d’euros. D’aquest import, gairebé 1,3 milions corresponen a incompliments contractuals i els 2,1 milions restants resulten del càlcul de les penalitzacions previstes legalment, que FCC hauria d’haver pagat si hagués comunicat els incompliments en comptes d’amagar-los.

Els tinents d’alcalde Janet Sanz i Jaume Asens han presentat aquests números en la roda de premsa amb què han anunciat que l’expedient informatiu que les conté es portarà al plenari d’aquest divendres, i que en la mateixa sessió s’haurà de decidir sobre l’obertura d’un expedient sancionador. Paral·lelament, el govern municipal ha lliurat a la Fiscalia les conclusions de l’expedient informatiu, que ha detectat facturació de serveis no realitzats.

Així doncs, FCC es pot enfrontar a dues vies sancionadores. Pel que fa a un possible expedient sancionador, Sanz i Asens han assenyalat que una de les possibles propostes de sanció seria la rescissió del contracte i la inhabilitació de l’empresa per optar a futures adjudicacions.

“Estem davant d’una trama organitzada per eludir els sistemes de control”, ha assegurat Asens. De fet, els responsables municipals han revelat que FCC va alterar el 2014 conscientment almenys 30 dels 6.200 serveis anuals de recollida de residus voluminosos per evitar que se’ls apliqués un preu per tona més baix. També han indicat que, el mateix any i també per assegurar-se ingressos més elevats, va barrejar residus d’alguns contenidors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides