Jimmy Carter no vol saber res del referéndum

L'ambaixada dels EEUU a Madrid diu que "Catalunya és un afer intern d'Espanya"
Sense títol
Sense títol

L’expresident dels Estats Units, Jimmy Carter, finalment ha fet públic el seu posicionament sobre el possible referèndum independentista a Catalunya. Carter ha rebutjat “involucrar-se” sobre la consulta sobiranista després de la visita que va fer-li el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Geòrgia (EEUU).

El Carter Center, fundació de l’expresident nord-americà, ha donat a conèixer el posicionament de Carter en el qual explica que el president de la Generalitat li va donar a conèixer la voluntat del Govern “d’avançar cap a un referèndum d’independència”, a la qual cosa afegeix que “ni ell ni el Centre Carter poden involucrar-se en aquesta qüestió”.

De fet, en el comunicat s’aclareix que la trobada de carter i Puigdemont s’emmarca en una “visita recíproca”, arran que l’any 2010 l’expresident dels EEUU rebés el Premi Internacional Catalunya i convidés representants de Catalunya a visitar-lo a la seu de la seva fundació a Geòrgia.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ja havia afirmat que no esperaven cap posicionament per part de Carter al referéndum, ja que “no hi ha hagut cap posicionament favorable a res perquè per part del president Puigdemont no es va demanar”.

Per la seva banda, l’ambaixada dels Estats Units a Madrid s’ha posicionat a favor d’una “Espanya forta i unida”.
En un comunicat, l’ambaixada nord-americana afirma que “la posició del govern dels Estats Units sobre Catalunya és que és un afer intern d’Espanya. Estem profundament compromesos a mantenir la relació amb una Espanya forta i unida”.

L’ambaixada destaca que “Espanya i els Estats Units estan units per la història i els valors comuns que sustenten la nostra associació”, afegint que “treballem en estreta col·laboració en una sèrie de desafiaments mundials, incloent-hi la promoció de la cooperació internacional, la pau i la seguretat i la prosperitat econòmica”.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari