Aturat el judici contra Oriol Pujol pel cas de les ITV

L'exdirigent de Convergència està negociant un acord amb la Fiscalia que li rebaixi la pena i alhora exculpi la seva dona, Anna Vidal
oriol_pujol_comradio
oriol_pujol_comradio

Oriol Pujol Ferrusola encara no s’ha assegut al banc dels acusats en el judici oral pel cas de les ITV, per més que ja fa nou mesos que semblava que la vista seria imminent. Però quan va conèixer l’escrit de la Fiscalia, Oriol Pujol va demanar als seus advocats que iniciessin una discreta negociació amb l’objectiu d’evitar complir una llarga pena de presó i, alhora, aconseguir que la seva dona, Anna Vidal, en quedés exclosa.

La Fiscalia demana cinc anys i dos mesos de presó a qui estava destinat a succeir el seu pare en la presidència de la Generalitat. El ministeri públic també demana tres anys i quatre mesos per a Anna Vidal, ja que ella hauria estat el canal que Oriol Pujol hauria fet servir per cobrar, presumptament, les comissions i els suborns. En el cas que s’arribés a un pacte, evidentment que aquesta qualificació de la Fiscalia quedaria modificada, però a hores d’ara no se’n sap res i comença a fer pudor de socarrim.

SIS ACUSATS

En aquest sumari, que instrueix el jutjat n. 9 de Barcelona, la Fiscalia inculpa sis persones i acusa Oriol Pujol de tràfic d’influències per les maniobres amb què hauria intentat beneficiar empresaris amics amb la futura adjudicació d’estacions d’ITV. Segons l’acusació, Oriol Pujol es va valdre del seu càrrec per col·locar en el departament d’Indústria una persona de la seva plena confiança, Josep Tous, que havia d’actuar com a mitjancer en el conflicte obert en el sector de les ITV.

Però Josep Tous no era un àrbitre imparcial, perquè jugava amb un delsequips“. Concretament amb el de Sergi Alsina, que el retribuïa mensualment amb 2.360 euros, segons consta en l’escrit de l’acusació. Alhora, un dels empresaris de les ITV, Ricard Puignou, pagava a Sergi Alsina a canvi de les seves influències, atesa la seva coneguda amistat amb Oriol Pujol.

Finalment, el pla dissenyat per quedar-se amb el millor repartiment de les concessions de les ITV es va aturar davant la investigació judicial. Però la trama de les ITV només va ser la punta de l’iceberg, perquè llavors es va descobrir que Oriol Pujol cobrava comissions del seu amic Sergi Alsina per altres operacions vinculades amb la Generalitat, però ho feia a nom de la seva dona. El problema era que els treballs facturats per Anna Vidal, segons l’acusació, eren ficticis.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides