Sanchis proclama independència professional i ‘joie de vivre’

El director de TVC marca distàncies amb el seu passat com a columnista insultant
sanchis ccma
sanchis ccma

El nou director de TV3, Vicent Sanchis, ha debutat en seu parlamentària en una sessió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) marcada per la suavitat de Junts pel Sí i la duresa mostrada per la majoria de la resta dels grups parlamentaris, en particular pel de Ciutadans.

Molt expressiu i aparentment còmode en l’intercanvi de parers, Sanchis ha demanat més diners per a Televisió de Catalunya (TVC) i ha advocat, adduint les exigències del servei públic, per substituir ràpidament els programes amb mals resultats d’audiència. Sobre els pressupostos, els diputats crítics li han recordat que si no podrà disposar de més diners, és pels comptes aprovats per Junts pel Sí i la CUP.

Tot i assegurar que s’ha llegit el comunicat amb què el comitè d’empresa i el consell professional de TVC rebutjaven el seu nomenament pel qui i el com, Sanchis ha dit que no sap si el que no agrada als treballadors és el sistema d’elecció del director o el director triat, donant a entendre les queixes eren pel sistema i no contra ell.

Passat versus present
Sanchis, d’altra banda, ha reconegut que ha emprat com a columnista insults i desqualificacions, ja que troba necessaris excessos en el to i recursos com aquests només en aquests espais d’opinió. Així mateix, creu que reduir la seva figura professional als seus escrits com a columnista equival a caricaturitzar-lo i ha remarcat que ni en els editorials ni en les informacions accepta expressions desqualificants. Diu que no pot actuar igual ara que com a columnista, i que el seu passat el condiciona menys que el seu present.

El periodista valencià, així mateix, ha dibuixat una altra línia divisòria entre la seva activitat com a director de TV3 i les seves amistats amb polítics, que segons ha dit inclouen figures de Convergència, però també del PSC, el PP i ICV. “No em sento obligat per cap ni una de les meves relacions personals”, ha assegurat. Sigui com sigui, el diputat convergent de Junts pel Sí Jordi Cuminal ha estat, de lluny, el menys punyent. Quant al tractament als càrrecs electes, això sí, Sanchis ha remarcat que vol que la televisió pública no sigui tan hostil per cap d’ells.

Pel que fa a la neutralitat de TV3, creu que està assegurada pels contrapesos que operen sobre la casa i que si no n’hi ha més, és responsabilitat del Parlament. Per la seva part, ha rebutjat una de les etiquetes recurrents: “Sóc un individu nacional, no em considero nacionalista”.

Joi de vivre
Més somrient i cordial que quan participava en tertúlies com la d’Els Matins, el nou director de TV3 ha demanat al diputat socialista David Pérez, que li ha retret que no entoma les crítiques amb seriositat, que no confongui la seva joie de vivre -diu tenir-ne molta-, amb manca de seriositat. Per últim, ha tancat la seva intervenció final expressant: “M’encanta saber que tenia tants lectors, uau!”.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari