La Mesa del Parlament admet la reforma exprés del reglament per a la “desconnexió”

La majoria de Junts pel Sí ha rebutjat les peticions de reconsideració de Ciutadans, el PSC i el PPC
Título de la imagen
Título de la imagen

La Mesa del Parlament, amb els vots de Junts pel Sí, ha decidit admetre a tràmit la reforma exprés del reglament de la cambra per agilitzar l’aprovació de les lleis de “desconnexió” amb l’Estat.

D’aquesta manera, la majoria independentista de la Mesa ha rebutjat les peticions de reconsideració que havien demanat els grups parlamentaris de Ciutadans, el PSC i el PPC.

L’oposició parlamentària volia aturar la proposta feta pel grup que dóna suport al Govern que pretén aprovar la reforma del reglament amb el procediment de lectura única.

La Mesa ha aprovat tramitar la reforma del reglament mitjançant una ponència conjunta, tot i que l’oposició ja ha avisat que no participarà de les reunions d’aquesta ponència.

Els serveis jurídics de la cambra catalana han avalat la via de la ponència conjunta en considerar que és la figura que contempla el reglament del Parlament quan es tracta de reformar aquest mateix reglament, tot i que també dóna la possibilitat que es registri una proposició de llei per part d’algun grup.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari