El sumari del 3% retrata junts Viloca i Rosell

En formen part imatges d'una reunió del 2015 entre l'extresorer de CDC i l'exdirector general d'Infraestructures
rosell viloca
rosell viloca

La Guàrdia Civil apunta en un informe inclòs en el sumari del 3% que l’extresorer de CDC Andreu Viloca i l’exdirector general d’Infraestructures Josep Antoni Rosell, quan encara exercien aquests càrrecs, van intervenir en el procés d’adjudicació de l’escola Montserrat Vayreda.

Les sospites sobre aquest procediment presenten com a particularitat que tenen el suport d’imatges (aparentment extretes d’un vídeo) on es veu els dos interlocutors reunits a l’Artos Sport Club de Barcelona el 25 d’agost del 2015. 

A partir de l’anàlisi dels papers destruïts per Viloca, els investigadors han acabat reconstruint les suposades maniobres de tots dos, relacionades també, segons La Razón, amb el representant a Catalunya de la constructora Oproler, Josep Manel Bassols.

La taula de Viloca
Més enllà de les adjudicacions d’obra pública, la investigació sobre els concursos suposadament arreglats també fa constar al sumari que els tentacles del 3% es van estendre fins a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i el Servei d’Ocupació de Catalunya, publica El Confidencial.

Segons aquesta informació, la Guàrdia Civil va trobar en el despatx de Viloca dos anuncis de concursos de l’ICO xifrats en gairebé 610.000 euros i 9 milions d’euros, respectivament, així com un altre del SOC per un import de 439.000 euros. Els investigadors consideren que aquestes troballes demostren el rol de Viloca com a intermediari entre Convergència i els empresaris adjudicataris de contractes públics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides