Els casos Pujol i 3% encerclen Isolux-Corsán

Els investigadors posen la lupa en un sobre lliurat a la seu de CDC i altres maniobres de la constructora
Luis Delso Heras, president del grup que Isolux Corsán
Luis Delso Heras, president del grup que Isolux Corsán

L’actualitat dels casos Pujol i 3% té un nom en comú aquesta setmana: el d’Isolux-Corsán. El País ha revelat que el lliurament per part d’aquesta constructora d’un sobre a la seu de Convergència l’any 2014 ha cridat l’atenció dels investigadors que s’encarreguen d’indagar en les comissions suposadament percebudes pel partit a canvi d’adjudicacions d’obra pública.

Segons aquesta informació, la Guàrdia Civil vigilava un empleat d’Isolux-Corsán en el marc de la investigació del cas Adif que, inesperadament pels investigadors, va entrar a la seu convergent amb un sobre i va sortir sense ell, com mostren imatges de càmeres de videovigilància. Aquest fet, succeït el març del 2014, s’ha connectat amb el cas del 3%. L’empleat investigat va ordenar modificacions de documents vinculats a Bimsa, organisme que és l’adjudicatari d’obra pública principal de l’Ajuntament de Barcelona, aleshores governat pel convergent Xavier Trias i escorcollat recentment durant l’operació Pika, la darrera que s’ha engegat contra el 3%.

Segons les converses captades pels investigadors, revela El País, l’empleat investigat actua a les ordres del directiu de Corsán Ramon Aigé i indica què s’ha de fer constar en el sobre. Els àudios posen de manifest les relacions entre la constructora i el partit predecessor del PDEcat.

Gabon i el cas Pujol
A banda d’estar assenyalada per pagaments de comissions en els sumaris dels casos Adif i 3%, Isolux-Corsán està involucrada amb negocis de Jordi Pujol Ferrusola que es troben sota la lupa de l’Audiència Nacional. El primogènit de l’expresident Jordi Pujol, amic del president d’Isolux Corsán Luis Delso, va obtenir una comissió del 18% per haver participat en la concessió de la instal·lació d’una línia elèctrica al Gabon obtinguda per Isolux, ha reconegut un dels seus socis, Josep Duró, en una declaració efectuada per videoconferència des d’Andorra.

Així mateix, Josep Duró ha explicat que en aquella operació, juntament amb el seu cosí Pierre Duró, va negociar amb els bancs i amb el Parlament i el Govern del país africà. Pel que fa a Jordi junior, Josep Duró l’ha desvinculat de les negociacions amb les autoritats gaboneses, però ha explicat que, per imposició d’Isolux, la quantitat acordada per la intermediació s’abonaria al primogènit dels Pujol Ferrusola, que només va assistir a tres reunions i es va embutxacar 625.000 euros per aquest negoci, una construcció valorada en 2 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides