Zoido desmantella la brigada política de Fernández Díaz

Els agents que s'havien dedicat a l'operació Catalunya i a revisar l'11M esperen un nou destí
zoido
zoido

La Brigada d’Anàlisi i Revisió de Casos (BARC), la brigada política creada per l’exnúmero dos de la Policia Nacional Eugenio Pino, a les ordres de l’anterior ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha estat dissolta, publiquen mitjans madrilenys com El Confidencial i El Español.

El nou director adjunt operatiu del cos, Florentino Villabona, ha desmantellat l’equip que s’havia encarregat de revisar casos sense resoldre i altres amb sentència ferma, com els atemptats de l’11M o el cas Faisán. Els seus agents, que també van participar en les investigacions sobre dirigents independentistes catalans -l’anomenada Operació Catalunya-, es troben ara a disposició de la divisió de personal en espera que se’ls assigni un nou destí, revelen fonts d’El Español.

Aquesta és, després de la destitució del comissari Enrique García Castaño, la segona intervenció d’especial rellevància per part de Villabona en la seva primera setmana com a director adjunt operatiu, escollit pel ministre Juan Ignacio Zoido per deixar enrere l’etapa de Fernández Díaz. La brigada dissolta formava part de la Unitat d’Afers Interns, que tenia com a responsable Marcelino Martín Blas, però es trobava sota el control directe de Pino.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides