Tensions ‘estratègiques’ pel judici del 9N

La CUP rebutja que la defensa de Mas negui la desobediència i dirigents del PDEcat assenyalen l'advocat d'Ortega
Título de la imagen
Título de la imagen

La CUP exterioritza solidaritat amb Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau perquè són jutjats per la celebració de la consulta del 9N, però no combrega amb l’estratègia de defensa d’aquests encausats perquè no estan assumint la desobediència. El diputat cupaire Albert Botran ha retret a les defenses dels tres membres de l’anterior govern que no hagi assumit que van desacatar “una ordre injusta” i que, en canvi, es vulguin esmunyir a través d’una “escletxa legal”.

L’organització juvenil de l’òrbita cupaire Arran ha anat més enllà atribuint a Mas, Ortega i Rigau una “traïció a l’independentisme” per haver-se desmarcat de la desobediència, i troba que els encausats han desaprofitat una oportunitat per demostrar davant de tothom que estan disposats a desobeir.

En la mateixa línia, una figura de l’òrbita cupaire com Pau Llonch ha expressat a Twitter: “Milhomes desobedient davant la premsa, acatador davant dels tribunals. Junqueras i Romeva faran el mateix? Flac favor els fa”. Insistint en aquesta idea, ha piulat: “L’estratègia de defensa avui és la clau. Deixa el cul a l’aire en ulteriors procediments a aquells que sí desobeeixin”.

L’advocat d’Ortega
Segons publica Crónica Global, dirigents del PDEcat culpen Rafael Entrena, l’advocat (i company sentimental) de l’exvicepresidenta Joana Ortega, d’haver forçat la tesi que sosté que no es va desobeir el Tribunal Constitucional. Pensen, segons aquest digital, que Entrena ha empès l’argumentari en aquest sentit, de manera que els altres lletrats han hagut d’adaptar-s’hi per no incórrer en contradiccions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides