Homs va dir al Govern que no era il·legal la consulta del 9N després de la suspensió del Constitucional

L'exconseller de Presidència ha declarat al judici per la consulta independentista del 2014 a petició de la defensa
Francesc Homs somriure
Francesc Homs somriure

Francesc Homs, portaveu del PDCat al Congrés dels Diputats i exconseller de la Presidència, ha dit davant del jutge que com a responsable dels serveis jurídics de la Generalitat el 2014 va assegurar al govern català que no feia cap il·legalitat al mantenir la consulta independentista del 9N tot i la suspensió del Tribunal Constitucional.

Homs ha declarat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a testimoni de la defensa dels acusats, i en resposta a l’advocat d’Artur Mas, Xavier Melero, ha dit que després de rebre les informacions dels serveis jurídics de la Generalitat, va informar al Govern que “a més de no incomplir la llei ni cometre cap irregularitat tampoc incorria en cap tipus penal”, i ha afegit que no va ser “un mer transmissor” del dictamen jurídic, reblant que “jo vaig configurar la decisió final” de celebrar la consulta independentista del 9N.

L’exconseller de la Presidència ha declarat aquest matí al judici que s’està fent al TSJC contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per haver fet la consulta del 9N. Es dóna la circumstància que avui mateix, el Tribunal Suprem ha posat data per jutjar a Francesc Homs també pel 9N,  el judici començarà el pròxim dia 27 de febrer. 

Amb Homs, aquest dimecres també declaren al TSJC els expresidents del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert i Joan Rigol, l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, el president de l’Associació Catalana de Municipis i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, i els constitucionalistes Carles Viver Pi-Sunyer, Enoch Albertíc i Joan Vintró que van ser assessors de Mas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides