Els amos de Petromiralles, processats per un frau de 147 ME

L'instructor proposa jutjar els germans Torrens Ferrer i 24 persones més
Josep Maria Torrens
Josep Maria Torrens

La instrucció sobre el frau de l’IVA atribuït a Petromiralles s’ha tancat amb un acte que proposa jutjar els amos del grup petrolier, els germans José María i Pedro Torrens Ferrer, i a 24 persones per diversos delictes. El jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco assenyala els germans Torrens Ferrer com els caps d’una trama que va impedir que el fisc ingressés 147 milions d’euros entre el 2011 i el 2013 i que, gràcies a això, el grup va vendre gasolina a preus més baixos que la competència i va obtenir “un ampli marge de beneficis”.

El procés se centra en la presumpta comissió de delictes contra Hisenda, contra el mercat i de maquinació per alterar el preu de les coses, blanqueig de capitals, organització criminal i falsificació de documents mercantils. Segons detalla la instrucció del cas, Petromiralles va deixar de pagar 11,4 milions d’IVA el 2011, 67,3 milions el 2012 i 68,3 el 2013. D’altra banda, s’atribueix tinença il·lícita d’armes a José María Torrens.

El jutge Velasco ha fet constar que la suposada trama s’havia dedicat a obtenir una gran quantitat de beneficis econòmics mitjançant una activitat desenvolupada en totes les etapes de distribució de productes petroliers. Considera, així mateix, que l’activitat de la trama respon a una estratègia comercial “plenament conscient, dissenyada i duta a terme pels responsables de Petromiralles”.

A més, la resolució que tanca la instrucció del cas indica que testaferros van efectuar retirades de diners en efectiu dos o tres cops per setmana i que els guanys fruit dels impagaments de l’IVA es van enviar a comptes bancaris d’Andorra i Hong Kong.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides