Denúncia del PDEcat contra Rajoy

Volen que la Fiscalia es querelli per les suposades desobediències del president espanyol al TC
homs pdecat
homs pdecat

Com una “prova del cotó” sobre el funcionament de la justícia espanyola per saber “si ens jutgen per persecució de les idees polítiques o d’acord amb fonaments de dret”. Així ha argumentat el portaveu del PDEcat al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, la presentació d’una denúncia de la seva formació per desobediència i prevaricació contra el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i l’exministre de Sanitat Alfonso Alonso.

D’aquesta manera, el PDEcat pretén que la Fiscalia presenti una querella contra Rajoy i Alonso perquè entén que van desobeir reiteradament una desena de sentències del Tribunal Constitucional sobre el conflicte de competències per la concessió de subvencions a càrrec de l’IRPF i que van dictar resolucions arbitràries “amb ple coneixement” de la seva suposada injustícia.

Homs, que ha atribuït al PP la “judicialització de la política”, sosté que “per analogia” sobre com la Fiscalia actua amb relació a resolucions del TC i el seu compliment per part d’autoritats catalanes, hauria d’entendre que Rajoy podria haver incorregut en “un il·lícit penal”, per la qual cosa insta el Ministeri Públic a actuar. Es tracta, segons l’exconseller, d'”un acte de legítima defensa”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides