Puigdemont: “l’estat espanyol ens demana, gairebé, que deixem de ser catalans”

El president de la Generalitat s'ha sotmès a les preguntes de 12 ciutadans davant les càmeres de TV3
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha dit que un futur estat català “no ha de ser un estat identitari en la forma clàssica” com, a parer seu, ho és l’estat espanyol que identifica els seus ciutadans amb una visió unificada, i que per a considerar els catalans com a ciutadans espanyols “l’estat espanyol ens demana, gairebé, que deixem de ser catalans”.

Davant les preguntes sobre els casos de corrupció que esquitxen Convergència Democràtica i l’anterior president de la Generalitat, Jordi Pujol, Carles Puigdemont ha renegat dels temps de les corrupcions de CiU, i ha assegurat que “aquests tipus d’actituds, són filles de la transició espanyola”.

El president de la Generalitat ha defensat les polítiques que ha portat a terme el seu govern, i davant les preguntes sobre les deficiències de l’escola pública envers les escoles concertades, ha afirmat que “l’escola concertada ajuda a fer sostenible el sistema i ha garantit la igualtat i les oportunitats”.

Carles Puigdemont també ha estat preguntat per les deficiències en l’àmbit de la sanitat pública, i ha assegurat que “els pressupostos prioritzen les llistes d’espera, salut mental, millores d’infraestructures, s’intenta corregir el més urgent”, ell mateix s’ha preguntat si “això tindrà efectes demà per reduir a la meitat les llistes d’espera”, al que s’ha respost que “no, però és el nostre objectiu”.

El president Puigdemont s’ha sotmès aquest diumenge a la nit, a les preguntes de 12 ciutadans en el marc del Teatre Conservatori de Manresa, des d’on TV3 ha retransmès el programa “jo pregunto”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides