L’ANC, Òmnium, i l’AMI passen llista de suports pel judici del 9N

Les tres entitats independentistes busquen mobilitzacions com les de les Diades de l'11 de Setembre
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Assemblea Nacional de Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) convoquen mobilitzacions contra el judici del 9N.

Les tres entitats independentistes, segons elnacional.cat, volen que els participants a la mobilització s’inscriguin en un registre, de la mateixa manera que ho demanen als participants de la Diada, els darrers 11 de Setembre.

El judici per la consulta del 9 de novembre del 2014 comença el pròxim 6 de febrer a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on es jutjarà l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega, i la consellera Irene Rigau.

Un dels altres polítics que seran jutjats pel cas del 9N és el portaveu del PDCat al Congrés dels Diputats i que en el moment de la consulta independentista ocupava el càrrec de conseller de la Presidència, Francesc Homs, qui serà jutjat però pel Tribunal Suprem.

Mas, Ortega i Rigau estan acusats de delictes de desobediència i prevaricació en relació amb l’organització del procés participatiu, i per aquests fets poden ser inhabilitats.

Des de les entitats independentistes que han convocat mobilitzacions pel judici del 9N s’afirma que “els ciutadans tenen l’ocasió de demostrar el 6F que estan disposats a fer sacrificis personals per posar-se al costat del president i la resta d’acusats i les institucions de Catalunya”, afegint que “s’han acabat les manifestacions festives”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides