El jutge desaprova nous escorcolls pel cas Pujol

La UDEF volia engegar una operació centrada en les "relacions de comerç exterior"
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament

El jutge que instrueix el cas Pujol a l’Audiència Nacional, José de la Mata, ha denegat a la UDEF la seva petició per fer una nova operació amb escorcolls a empreses i domicilis particulars. Segons publica El Mundo citant el contingut de la proposta de la UDEF, els investigadors volien indagar sobre un delicte “contra les relacions de comerç exterior”, suposadament comès amb negocis milionaris a l’Àfrica, i el jutge ha mantingut en secret la petició des del passat mes d’abril.

L’operació plantejada per la UDEF pretenia, segons la mateixa informació, escorcollar les seus d’una desena de societats instrumentals i els domicilis particulars de Jordi Puig, germà de l’exconseller Felip Puig i exsoci de Jordi Pujol Ferrusola, i de José Herrero de Egaña, nebot d’Ignacio López del Hierro, el marit de la ministra María Dolores de Cospedal. També tenia com a objectiu escrutar Ibadesa Cat (fundada per López del Hierro), estirar el fil d’Alberto Portuondo (testaferro de Rodrigo Rato) i impulsar una escomesa d’Hisenda contra la xarxa societària relacionada amb els Pujol.

Nou delicte
En el punt de mira de la UDEF hi havia els crèdits concedits pel Govern espanyol per projectes a l’estranger. Els investigadors policials sospiten que els Pujol, que descriuen com una organització criminal jerarquitzada, van arreglar concursos públics en països africans i van cometre un delicte “contra les relacions de comerç exterior” a banda de suborn, tràfic d’influències, delicte contra Hisenda, falsificació de documents públics i privats, alteració de preus en concursos i subhastes publiques, i blanqueig de capitals.

El Mundo, així mateix, recull que De la Mata ha rebutjat engegar l’operació demanada per la UDEF perquè sospita que es basaria en documentació obtinguda mitjançant hacking. De fet, De la Mata no permet que la UDEF empri en el sumari els nous documents fins que no se n’hagi verificat l’origen. La UDEF, per la seva part, sosté que procedeixen de la intel·ligència policial i que s’han ratificat amb tots els mitjans d’investigació possibles referents a delictes de corrupció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides