L’alcalde socialista del Vendrell expulsa una regidora d’ERC de l’equip de govern

Marti Carnicer acusa Eva Mata de "manca de lleialtat institucional"
Martí Carnicer
Martí Carnicer

L’alcalde del Vendrell, el socialista Martí Carnicer, ha decidit finalment expulsar la regidora d’ERC, Eva Mata, de l’equip de govern municipal. L’alcalde acusa Mata de “manca de lleialtat institucional”, i ha argumentat la seva decisió en el fet que la regidora republicana portava a terme “una pròpia dinàmica de treball, sense consultar res a la resta de l’equip de govern”.

Per a Carnicer, les desavinences amb Mata ja es van evidenciar a l’inici del mandat, i que “en lloc de trobar camins per resoldre els problemes, les dificultats cada cop eren més importants” fins al punt que en els darrers plens s’han produït vots contraris a l’equip de govern per part de la regidora d’ERC.

Eva Mata era la titular de les regidories de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals, Neteja de Carrers, Cementiri, i Protecció d’Animals. Ara caldrà veure qui es farà responsable d’aquestes regidories. La situació de la governabilitat del Vendrell es torna més feble, ja que tot i que es manté el pacte de govern entre el PSC i CiU, ara ja sense ERC, Carnicer es queda només amb 8 dels 21 regidors de l’ajuntament.

Es dóna la circumstància que l’altre regidor d’ERC de l’equip de govern, Josep Marrasé, ha decidit seguir en el govern municipal però no com a regidor republicà sinó com a regidor no adscrit. Marrasé ha deixat la militància d’ERC, partit del qual n’era membre des de feia deu anys.

De fet, després del cessament de Mata, la direcció local d’ERC al Vendrell va demanar a Marrasé que deixés el govern municipal, cosa a la qual el regidor s’hi ha negat. Josep Marrasé ha denunciat que tant Mata com la direcció local d’ERC s’han dedicat a “dinamitar ponts” amb socialistes i convergents, que formen l’equip de govern. Des de la direcció comarcal d’ERC s’ha fet costat a Eva Mata, assegurant que la regidora ha mantingut la coherència amb les decisions del partit.

(Visited 18 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari