Extremadura vol fer la competència al cava català

L'escumós d'Almendralejo es ven a meitat de preu
Título de la imagen
Título de la imagen

José García Lobato (PP), alcalde d’Almendralejo (Badajoz), encapçala la defensa del cava local davant la pressió de les empreses catalanes que, a través del Consell Regulador, intenten frenar-ne la producció. El president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara (PSOE), li fa costat i assegura que farà tot el possible per evitar l’ofensiva de les grans marques de cava de Catalunya.

“Tot va començar amb el boicot al cava català davant de l’independentisme i de declaracions de polítics com Josep Lluís Carod-Rovira”, explica José García Lobato, que considera que “Catalunya té por del cava extremeny, perquè està creixent amb molta força i pot arribar a multiplicar per quatre la seva producció en un termini de quatre o cinc anys“.

En aquest sentit, l’alcalde d’Almendralejo afirma que les bodegues locals poden produir un cava “de la mateixa qualitat” i “a meitat de preu” en comparació amb el de les empreses catalanes. Segons José García Lobato, “la gent prefereix un producte extremeny que un de català” i assegura que ara ja hi ha una “alternativa” al cava de les grans marques catalanes.

L’alcalde d’Almendralejo destaca que bodegues com les de López Morenas han assolit una quota de vendes al mercat internacional del 5% amb només 500 hectàrees. “El problema és que Catalunya ja no pot produir més i, com que ens veu com una amenaça, està intentant limitar les nostres vinyes per impedir el nostre creixement“, afirma l’alcalde. Almendralejo, juntament amb altres municipis extremenys, s’han unit per aprovar mocions en els plens i recollir firmes amb la intenció que el ministeri d’Agricultura els autoritzi a ampliar la producció.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari