Barcelona triplicarà els pisos per a gent sense sostre

El Govern de Colau prioritza acabar amb els casos de llarga durada
laia ortiz
laia ortiz

El pla “Primer la llar” impulsat per l’Ajuntament de Barcelona pretén oferir habitatges als sense sostre triplicant els tres pròxims anys els pisos que destinen a acollir-los. Amb aquesta iniciativa, es vol sumar als 50 pisos destinats a acollir persones que vivien al carrer 50 més el 2017 i uns altres 50 el 2018 i el 2019.

El consistori que lidera Ada Colau, esgrimint xifres del Servei d’Inserció social, assenyala que s’ha incrementat en un 37% el nombre de persones que dormen als carrers barcelonins des del 2008 i en un 60% els que dormen en instal·lacions municipals. Es calcula que 3.000 persones no tenen casa i que 1.000 dormen al carrer, un 72% de les quals des de fa més de tres anys.

Segons ha explicat la tinent d’alcalde responsable de Drets Socials, Laia Ortiz, la prioritat és acabar amb aquests casos de llarga durada.

El pla municipal inclou l’obertura d’un centre per als sense sostre amb problemes de salut i un altre per a joves, així com programes d’actuació a les estacions del Nord i de Sants, com el que funciona a l’Aeroport de Barcelona-El Prat, i nous albergs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides