Nou desafiament sobiranista

Els pressupostos de la Generalitat del 2017 preveuen una partida pel referèndum independentista
junqueras
junqueras

Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2017, preveuen una partida explícita pel referèndum d’independència de 5,8 milions d’euros, una consulta que està prevista que es faci la segona quinzena del mes de setembre de l’any que ve.

Aquest dimarts, el vicepresident del govern català i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, presenta el projecte de pressupostos de la Generalitat a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, amb el que s’inicia el procés parlamentari per a la seva aprovació.

Les partides sobre el referèndum independentista apareixen, segons El Nacional, en tres apartats, el capítol dedicat a processos electorals, en el fons de contingència i en una disposició inicial. Sembla que el Govern hauria volgut amagar aquest capítol davant la por de la impugnació que pogués fer l’Estat, però la CUP hauria exigit que la partida quedés explicitada.

El dóna la circumstància que des del Govern central, ja s’ha dit que si el govern de la Generalitat incloïa partides destinades a celebrar el referèndum independentista en els nous pressupostos, impugnarien els comptes del govern català.

El ministre de Justícia, Rafael Català, ha advertit que si el Parlament aprova uns pressupostos amb una partida econòmica per celebrar el referèndum “estaran anant més enllà dels seus àmbits de responsabilitats”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides