Jané, a l’ull de l’huracà per agitar el cas Quintana

L'advocada de la víctima i el SME retreuen al conseller que no aportés les proves en el judici
jane
jane

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha sacsejat el cas d’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull durant la intervenció dels Mossos d’Esquadra en la vaga general del 14-N del 2012.

Després que l’Audiència de Barcelona absolgués el passat mes de maig l’escopeter i el sotsinspector dels Mossos acusats d’haver provocat la lesió, aquest cap de setmana el conseller Jané ha dit que el seu departament no considera que el cas estigui tancat. Afers Interns de la policia catalana, ha explicat, manté oberta una investigació i els resultats seran traslladats a la Fiscalia.

Tant l’advocada de Quintana com el Sindicat dels Mossos d’Esquadra (SME) han retret a Jané que no s’aportessin les proves a què ara es refereix durant el judici. Els Mossos van admetre que un dels seus projectils va causar la lesió, però els jutges no van trobar comprovades les identitats de l’autor del tret ni de la persona que va ordenar-lo, ni tampoc estaven segurs si el projectil era una pilota de goma o una bala de foam.

El SME ha expressat sorpresa perquè “si el conseller Jané té indicis o proves que demostrin la seva tesi, no les hagi aportat en el moment del judici”. Així mateix, aquest sindicat relaciona les recents paraules de Jané amb la necessitat del Govern de la Generalitat de complaure la CUP i, així, poder aprovar els Pressupostos.

Per la seva part, l’advocada Laia Serra ha assenyalat que els Mossos tenien tots els recursos al seu abast per treure l’aigua clara sobre la identitat de l’autor del tret, i que no es va poder o no es va voler destapar l’autoria. Ha demanat responsabilitat a Jané, de qui diu que ha obert una “expectativa emocional”, per bé que afegeix que “ho celebrarem” si les indagacions referides pel conseller assenyalen l’autor dels fets.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides