Investigació sobre les errades del sistema d’alerta de risc químic

La Generalitat obre un expedient informatiu per detectar deficiències en vuit sirenes, entre les quals la de Flix
sirena quimica
sirena quimica

Durant el simulacre de risc químic realitzat a 36 municipis catalans aquest dilluns s’han detectat possibles deficiències en vuit sirenes i la Generalitat de Catalunya ha obert un expedient informatiu per detectar-ne l’origen. Protecció Civil apunta que poden ser causades per deficiències en el manteniment, que efectua una empresa privada adjudicatària.

Les vuit sirenes que han fallat són les de Flix, el CEIP Sant Bernat de Vila-seca, Morrot (al Port de Barcelona), Sant Boi de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Olesa de Montserrat (dues) i Granollers. Es tracta d’un nombre d’errades superior a l’habitual, ha admès Protecció Civil.

En l’anterior prova, efectuada el 13 d’abril, cinc sirenes van fallar i la Generalitat va exigir que es canviessin les bateries cada quatre anys, donant-se prioritat a les de les sirenes que havien fallat. Es realitzen dos d’aquests exàmens al funcionament de la xarxa d’alerta cada any.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides