La CUP obre la porta als pressupostos de Puigdemont

Els anticapitalistes no asseguren un suport incondicional dels comptes del Govern, en la tramitació parlamentària
Título de la imagen
Título de la imagen

La CUP ha decidit permetre la tramitació del projecte de pressupostos de la Generalitat pel 2017 al Parlament de Catalunya. La decisió l’ha pres el consell polític i el grup d’acció parlamentària de la CUP, amb 44 vots a favor, 8 en contra i 7 abstencions.

Els cupaires han estat negociant les darreres setmanes amb responsables de Junts pel Sí, els futurs comptes del Govern, fins a arribar a la decisió d’avui. Però la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ha volgut deixar clar que només es tracta d’un sí al fet que comenci el debat a la cambra catalana.

Reguant ha insistit en el fet que la decisió presa avui “no significa que la CUP aprovi definitivament els comptes“, i que “no són ni seran els pressupostos de la CUP”. Per deixar clara aquesta posició, 2 dels seus 10 diputats al Parlament hi votaran a favor i 8 s’abstindran.

Aquesta vegada la CUP no presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat, com van fer amb els comptes del 2016, decisió que va provocar la qüestió de confiança a la qual es va sotmetre el president del govern català, Carles Puigdemont.

Entre les mesures acordades entre la CUP i el Govern de la Generalitat destaca la modificació fiscal per la qual 250.000 contribuents de l’IRPF amb ingressos superiors a 30.000 euros anuals deixaran de gaudir d’un 1,5% de deducció addicional per habitatge habitual, el que suposarà uns ingressos per a les arques públiques catalanes d’11 milions d’euros el 2018.

Des del govern de la Generalitat s’ha anunciat que a hores d’ara es descarta la pujada de l’IRPF a les rendes més altes que també reclamava la CUP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides