La Fiscalia vol investigar els independentistes que van cremar fotos del Rei

Entre els acusats hi ha el regidor de Santa Coloma de Gramenet i el conseller de la CUP al districte de Sant Andreu
Título de la imagen
Título de la imagen

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha demanat al jutge Fernando Andreu que investigui als cinc manifestants que van cremar les fotos del rei Felip VI durant l’última Diada de l’onze de setembre. Als investigats se’ls acusa d’un delicte d’injúries a la Corona.

Els Mossos d’Esquadra, infiltrats entre els manifestants, van fotografiar i enregistrar als activistes. Posteriorment, van realitzar un detallat informe sobre els fets, on s’assenyalava la identitat dels acusats. Aquest document el van remetre a finals de setembre a la Fiscalia, que finalment ha decidit denunciar els fets i citar-los a declarar.

Entre els acusats s’hi troba Aitor Blanc, regidor de Santa Coloma de Gramenet; Ivan Altimira, conseller de la CUP-Capgirem al districte de Sant Andreu; els activistes Roger Santacana i Jordi Almiñana, i la periodista Nora Miralles.

Des de la CUP s’ha fet públic un comunicat on es denuncia l’actuació del departament d’Interior, des d’on es va ordenar el dispositiu dels Mossos d’Esquadra que van fotografiar els manifestants que van cremar les fotos del Rei

La CUP diu que “no es pot entendre, justificar, ni acceptar l’actitud proactiva d’Interior en la persecució de l’independentisme i de criminalització de la protesta, que una vegada més actua com a instrument repressiu de l’Estat espanyol”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides