La jutge d’Osca ordena al MNAC que retorni les obres de Sixena

La magistrada ha donat un termini de vint dies perquè el museu informi sobre les condicions del trasllat de les obres
Murals de Sixena al MNAC
Murals de Sixena al MNAC

La titular del Jutjat de Primera Instància núm. 2 d’Osca, ha ordenat al Museu d’Art Nacional de Catalunya (MNAC) que retorni les pintures murals de la Sala Capitular del Monestir de Sixena. La magistrada ha donat un marge de vint dies perquè els responsables del museu informin sobre el procediment que duran a terme per desmuntar les pintures i traslladar-les al seu lloc d’origen, així com el nom dels tècnics responsables del procés.

En aquesta mateixa sentència, també es demana al govern aragonès que en un termini de deu dies informi el jutjat de les condicions estructurals i climàtiques de la Sala Capitular.

En aquest sentit, Neus Munté, consellera de Presidència, ha assegurat que “l’executiu no ha rebut oficialment cap notificació“. Munté ha afirmat que la Generalitat vol esgotar totes les vies legals abans d’entregar les obres. “Entenem que es tracta d’un nou despropòsit, no té cap sentit. Estem en el marc d’un procediment judicial que no s’ha acabat”, de manera que “ens mantenim en la necessitat de continuar defensant la nostra posició, perquè hi ha recorregut judicial a explorar“, ha afirmat la consellera.

El passat 18 d’octubre, el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, i el director del MNAC, Pepe Serra, van rebre un avís del jutjat número 1 d’Osca, que els advertia sobre possibles “responsabilitats penals“, derivades de l’incompliment de la sentència que els obliga a traslladar les obres a l’Aragó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides