La Generalitat continua confiant en Deloitte

L'empresa en la qual col·labora David Madí obté els quatre lots d'un contracte del CTTI per 66 milions (més IVA)
david madi
david madi

La consultora Deloitte s’ha vist involucrada en els últims mesos en sonats escàndols a Espanya. La seva divisió d’auditoria, la més important, ha estat acusada de fer la vista massa grossa amb els comptes de Bankia i d’Abengoa i d’actuar de manera poc ètica i professional en complicitat amb els responsables d’aquestes dues corporacions, ajudant-los a camuflar els colossals deutes que acumulaven… fins que s’ha destapat el pastís. Per això, les grans empreses espanyoles han deixat de confiar en Deloitte i li estan cancel·lant els contractes d’auditoria per la mala imatge que això dóna.

Però Deloitte té un tresor a Barcelona: David Madí, l’exsecretari de Comunicació de la Generalitat i home de la màxima confiança de l’expresident Artur Mas, que forma part de l’staff de la filial d’aquesta consultora nord-americana a la capital catalana des que va abandonar l’activitat pública. Gràcies als bons oficis de David Madí, la filial de Deloitte a Barcelona marxa com un tiro i no para d’obtenir sucosos contractes de la Generalitat i, en especial, del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), un organisme depenent de la conselleria d’Empresa i Coneixement que dirigeix un satèl·lit d’Artur Mas, el conseller Jordi Baiget.

Al DOGC del passat dia 28 d’octubre en tenim una nova mostra. El CTTI ha adjudicat un eteri concurs pel sistema de “regulació harmonitzada” (?) per un valor de 66 milions d’euros (més IVA). Poca broma. La descripció del contracte és tot un poema que fa riure, per no plorar: “La realització de serveis de suport a la gestió de les tecnologies de la informació i la comunicació (en endavant TIC), abastant els àmbits de definició, seguiment, control i operació de tots els processos relacionats amb la necessitat, construcció, provisió i explotació de les TIC per a la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic. Aquest servei de suport és el que anomenem governança delegada“.

En aquests temps de penúries pressupostàries, 66 milions (més IVA) són molts diners i més per gastar-los en “governança delegada”. Doncs bé, la filial catalana de Deloitte s’ha emportat els quatre lots del concurs del CTTI, això sí, compartint aquesta disbauxa amb altres consultores que poc a veure tenen amb les TIC, com Ernst & Young o PricewaterhouseCoopers.

El flamant nou director de l’Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, té molta feina, si vol, al CTTI. Però hi haurà d’entrar amb una màscara antitòxica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides