Rajoy conserva la presidència gràcies a l’abstenció del PSOE

El líder popular ha obtingut 170 vots a favor, 111 en contra i 68 abstencions
Título de la imagen
Título de la imagen

Mariano Rajoy ha estat investit com a president del govern espanyol després de 314 dies de govern en funcions i dues eleccions. El líder del PP ha obtingut els vots favorables del PP, C’s, Coalició Canaria (170 vots); els vots en contra de Unidos Podemos, ERC, PNV, PDECat, Compromís i la resta del grup mixt (111 vots) i l’abstenció de 68 diputats del PSOE, que han estat decisius per investir-lo president.

Pel que fa al PSOE, 15 diputats han votar “no”, trencant amb la disciplina de vot establerta pel comitè federal. Entre els defensors del “no” s’hi troben els set diputats del PSC i dos de les Illes Balears, entre altres diputats socialistes.

L’exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez, no ha votat la investidura de Mariano Rajoy. Poc abans que acabés el termini, Sánchez ha presentat la seva renúncia a l’acta de diputat. “De les dues opcions que em dóna la gestora no n’escullo cap. No aniré contra el meu partit ni aniré contra el meu compromís electoral. Deixo l’escó perquè no renuncio a les meves idees i perquè estimo el meu partit”, ha explicat l’exlíder socialista.

Pedro Sánchez també ha demanat a la gestora que no trenqui l’aliança amb el PSC. “Demano expressament a la gestora que no triï el camí de l’expulsió del grup i de la formació dels que votin en contra de la investidura de Mariano Rajoy. I molt menys que trenqui l’aliança amb el nostre partit germà, el PSC. Aquesta decisió seria un error i només es podria prendre en el marc d’un congrés federal. Al PSOE no hi sobra ningú”, ha afirmat Sánchez durant la roda de premsa.

Un cop acabat la sessió d’investidura, Mariano Rajoy ha dit que el proper dijous, 3 de novembre, farà públic els noms dels ministres que formaran part del nou executiu, i l’endemà els nous membres del govern prendran possessió del seu càrrec.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari