Garganté serà jutjat per coaccions

El regidor de la CUP ha estat acusat d'haver pressionat a un metge per canviar un informe mèdic
Título de la imagen
Título de la imagen

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Garganté, serà jutjat el pròxim 22 de novembre per un delicte lleu de coaccions. Garganté ha estat acusat d’intentar que un metge canviés un informe sobre un manter presumptament lesionat durant una batuda policial, amb la finalitat d’atribuir-ho a una possible agressió de la Guàrdia Urbana (GUB).

El cas Garganté
Josep Garganté és conductor d’autobús de Transports Metropolitans de Barcelona i avui regidor de la CUP-Capgirem Barcelona a l’Ajuntament, que ha protagonitzat actes envoltats de polèmica.

El 23 de març de 2015, la Guàrdia Urbana va fer una operació contra els manters prop del Port Vell de Barcelona. En la batussa entre ‘urbanos’ i manters, diverses persones van caure per les escales del Metro de Drassanes. Un dels accidentats era un dels manters perseguits. Aquest va anar a què l’atenguessin al CAP Perecamps i, segons consta en l’informe mèdic, va dir que s’havia fet les ferides en caure per les escales del Metro. Dues hores després, el regidor Garganté va demanar al metge que canviés l’informe i que posés que el manter s’havia fet les ferides perquè un agent de la Guàrdia Urbana l’havia tirat escales avall.

Garganté va afirmar que el primer informe s’havia fet davant d’un agent de la GUB. El metge es va negar a canviar res. Un agent de la Guàrdia Urbana que estava sent atès al CAP va presenciar, i gravar amb el mòbil, tota la conversa entre el cupaire i el metge. Ara Garganté ha d’anar a judici. La GUB sempre ha demanat a Colau que defensi als agents davant del que consideren una campanya de ‘acoso y derribo’ per part dels regidors de la CUP.

Colau va estar més aviat tèbia, en el cas Garganté, dient que havia de ser “molt prudent” perquè el cas estava subjudice. Això si, l’alcaldessa va haver de reconèixer que “les imatges del vídeo són sorprenents i no són agradables“, i va acabar afirmant que la Guàrdia Urbana “ha actuat com havia d’actuar en tot moment“. Aquestes declaracions no van agradar gens ni mica als cupaires, que van dinamitar l’aprovació del pressupost municipal pel 2016.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides